Hoppa till sidans innehåll

Korpen Sommarläger


 

Bakgrund, syfte och mål

I samarbete med Botkyrka kommun arrangerar Korpen ett lokalt sommarläger för de barn i Botkyrka som inte passar in i andra föreningars verksamhet pga. funktionsnedsättning, diagnos eller socioekonomisk utsatthet. Därför är lägret helt gratis för alla deltagare. Korpen sommarläger finansieras helt av bidrag, stiftelser och sponsring. Syftet är att ge våra barn en tillhörighet, att motverka utanförskap samt skapa möjligheten att genom idrotten känna social gemenskap och få en starkare självkänsla.


Genom Botkyrkas särskolor och socialförvaltningen bjuder vi in barn mellan 7–12 år till ett veckolångt läger i antingen Fittja eller Storvreten samt även ett mindre läger för ungdomar mellan 13–16 år för en helg på Lida friluftsgård. 


Lägret innehåller fysiska aktiviteter såsom simskola och kanotpaddling samt bollsporter, dans, friidrott och parkour. Varje år utbildar vi 20-30 unga ledare att jobba med dessa barn på ett professionellt sett som lever upp till Korpens starka värdegrund.


Korpen sommarläger har som mål att öppna nya dörrar till det lokala föreningslivets vardagliga verksamhet för vår målgrupp. Korpen vill att alla barn ska få möjlighet att hitta sin favoritidrott och sommarlägret ska vara en inkörsport till barn och unga till föreningslivet och uppmuntra dem till att idrotta hela livet. Denna möjlighet ges både inom Korpen och hos andra föreningar.  Vill du veta mer? 


 

Pressbilder 2016 (klicka på bild för original)

 

 

Våra största partners

Prins Gustaf Adolfs och Prinsessan Sibyllas minnesfond  

Idrottsstiftelsen   

    Adidas    


 

Korpen Sommarläger görs i samarbete med

Botkyrka kommun

Uppdaterad: 02 JAN 2019 00:25 Skribent: Jens Johansson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpförening Huddinge-Botkyrka - Korpen
Rotemannavägen 10
14557 Norsborg

Kontakt:
Tel: 08299622
E-post: This is a mailto link

Se all info