Hoppa till sidans innehåll

Korpen Sommarläger


 

Bakgrund, syfte och mål

Korpen sommarläger är ett lokalt dagkolloläger för de barn i Botkyrka som inte passar in i andra föreningars verksamhet pga. funktionsnedsättning, diagnos eller socioekonomiska restriktioner. Därför är lägret helt gratis för alla deltagare. Korpen sommarläger finansieras helt av bidrag, stiftelser och sponsring. Syftet är att ge våra barn en tillhörighet, att motverka utanförskap samt skapa möjligheten att genom idrotten känna social gemenskap och få en starkare självkänsla.


Varje år kan familjer söka en plats till något av våra läger genom Botkyrkas särskolor och socialförvaltningen eller själva direkt. Målsättningen varje år att genomföra fyra dagar långa läger. Historiskt har vi haft läger för barn mellan 8–12 år i Fittja och Storvreten samt mindre läger för ungdomar mellan 13–16 år med övernattning. 


Lägret innehåller fysiska aktiviteter såsom exempelvis simskola och kanotpaddling samt bollsporter, dans, friidrott och parkour. Varje år utbildas unga ledare för att kunna jobba med dessa barn på ett professionellt sett som lever upp till Korpens starka värdegrund.


Korpen sommarläger har som mål att öppna nya dörrar till det lokala föreningslivets vardagliga verksamhet för vår målgrupp. Korpen vill att alla barn ska få möjlighet att hitta sin favoritidrott och sommarlägret ska vara en inkörsport till barn och unga till föreningslivet och uppmuntra dem till att idrotta hela livet. Denna möjlighet ges både inom Korpen och hos andra föreningar. 


Vill du veta mer?


 

 
 

Pressbilder 2016 (klicka på bild för original)

 

 

Våra största partners  

      Adidas 

  

 

Uppdaterad: 02 JAN 2019 00:25 Skribent: Jens Johansson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpförening Huddinge-Botkyrka - Korpen
Rotemannavägen 10
14557 Norsborg

Kontakt:
Tel: 08299622
E-post: This is a mailto link

Se all info