Hoppa till sidans innehåll

Bestig Mount Everest tillsammans med Korpen


FB header-profil 2037x754 FLOTTSBROEVEREST.jpg

Även i år kan du anta utmaningen!

Korpen har flyttat Mount Everest till dig. Genom utmaningen Mitt Everest har nu Du möjligheten att bestiga världens högsta berg, på hemmaplan. I Flottsbro har vi mätt upp de höjdmeter som motsvarar det exakta avståndet från fot till topp på världens högsta berg och efter 86 st vändor har du bestigit Mount Everest! Du registrerar enkelt dina vändor uppför backen och kan följa din väg upp mot toppen. Längs vägen mot toppen passerar du ytterligare tretton toppar i Sverige och runtom i världen. 

Med denna utmaning vill vi skapa en rolig och coronasäker motion utomhus i din tätortsnära friluftsmiljö. Backarna i utmaningen kan du se som porten till ett större angränsande friluftsområde som vi hoppas att du via utmaningen ska bli nyfiken på att utforska mer.

Anta utmaningen.png

 

Nytt koncept – Varje backe räknas!

För att sätta fokus på viktiga frågor kommer vi vid olika tidpunkter kraftsamla för olika välgörande ändamål under konceptet ”Varje backe räknas”.

Den första insatsen sker helgen 13-15 maj där vi tillsammans bidrar till Svenska Röda Korsets arbete för Ukraina. Skänk valfritt belopp per vända och sprid bland dina vänner. Vi gillar möjligheten att kombinera att gå för vår egna hälsa samtidigt som vi även gemensamt bidrar till en humanitär insats. Hoppas du vill vara med! 

Swisha till 900 80 79 Röda Korset

Event i backen med tävlingar och priser 

Korpen är på vid utvalda tillfällen plats med personal och lottar ut priser, peppar och hjälper såväl nya som gamla att nå målet. Missa inte! Mer info på FACEBOOK EVENT

 

Samla höjdmeter i Flottsbro - 86 vändor

Vi har mätt upp antal höjdmeter i alla lokala backar som deltar i Mitt Everest. Detta antalet höjdmeter delar vi sedan med Mount Everests höjd på 8849hm. I Flottsbro ska du bestiga backen 86 gånger för att nå Mount Everests topp.

Du går till höger upp och ner i backen som ligger till höger om liften. När det har regnat kan det vara halt i backen.    Var uppmärksam på cyklister i området.

Läs om Björn, 75 år, som var först upp 2021. Artikel i Mitt i.

Enkel registrering av dina vändor i backen

Vi vill ge dig möjlighet att njuta av din vandring utan fokus på tekniskt krångel. Därför kan du enkelt kan registrera dina vändor och se hur högt upp du tagit dig.

 

Köp tröjan som tar dig till toppen

På Länna Sports hemsida beställer du Korpens officiella träningskläder och nu finns också Flottsbro Everests egna tröja till salu! LÄNNA SPORT

korpen-rush-ss-tee-flottsbroeverest.png

Möjligt genom stöd av Svenskt Friluftsliv

Mitt Everest är möjlig genom stöd av Svenskt Friluftsliv. Svenskt friluftsliv är en paraplyorganisation för 27 ideella friluftsorganisationer som tillsammans har cirka 1,6 miljoner medlemmar och som vill skapa en hållbar och långsiktig relation mellan individen och friluftslivet. Fler ska hitta ut helt enkelt! Under 2021 arrangerar Svenskt Friluftsliv, tillsammans med Naturvårdsverket, Friluftslivets år 2021. Läs mer om projektet och hitta intressanta aktiviteter nära dig på www.luftenarfri.se.

 

Flottsbroeverest 2022.png

Uppdaterad: 28 APR 2022 12:34 Skribent: Jens Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpförening Huddinge-Botkyrka - Korpen
Rotemannavägen 10
14557 Norsborg

Kontakt:
Tel: 08299622
E-post: This is a mailto link

Se all info