Hoppa till sidans innehåll

Damfotboll: intervju med Korpens nya fotbollstränare

14 FEB 2020 14:40
I april startas en ny verksamhet i Korpen. För första gången på många år får alla tjejer en egen träningsgrupp för att få spela fotboll med och mot varandra. Iniativet kom från Malin Gustavsson som nu är Korpens senaste fotbollstränare.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2020 14:40

Hemma i Flemingsberg finns det sparsamt med damfotboll. Det var en tanke som slog den tidigare fotbollsspelaren Malin Gustavsson. En tanke som hon var mindre nöjd med. Därför tog hon tag i frågan för att själv kunna börja spela fotboll igen och samtidigt få igång likasinnade damer som har spelat fotboll tidigare men slutat eller inte alls spelat tidigare men helt enkelt vill lära sig fotboll. 

Korpens fotbollsträningar för damer startar i april och inför denna premiär tog ordförande Jens en stund för att ställa några frågor och lära känna Malin lite extra. 

Malin, vem är du?
Mitt namn är Malin Gustavsson, jag är från Marmorbyn i Vingåker kommun, Sörmland. Har spelat fotboll i 12 år, men slutade jag när jag flyttade till Flemingsberg och vill nu 11 år senare ta upp fotbollen igen.

Varför slutade du med fotbollen?
Jag kände att jag inte hade tiden helt enkelt, även fast vi spelade i en lägre serie så var det oftast två träningar i veckan och sen en match på det. Jag ville prioritera annat, men jag har saknat fotbollen och gemenskapen som kommer med fotbollen. 

Varför vill du starta det här?
Jag har länge funderat på att skapa ett lag, men det har inte blivit av förens nu. Jag känner att jag nu har tid och engagemanget som krävs för att driva det här. Jag tror att det är många som har spelat som yngre men att livet sen "kommit i vägen" och tiden inte räckt till. Jag vill skapa något som är enkelt, kul och prestigelöst. 

När är träningen?
Träningen är på tisdagar kl. 19-20 med start den 7 april. Vi kommer även ha en informationsträff i Visättra måndag den 30 mars kl. 18:00 dit alla intresserade är välkomna och gärna får komma med inspel med idéer om träningspassen. Jag får då också tillfälle att berätta om praktiska saker - som medlemskap och att alla är försäkrade under träningen.

Vilka är välkomna?
Alla från 16 år är välkomna, det spelar ingen roll om du aldrig har sett en fotboll tidigare, man lär sig. Ledorden är glädje och gemenskap och det tror jag verkligen att vi kan få till, tillsammans. Så skriv upp er på intresselistan!

Vem är din favoritfotbollsspelare?
Då måste jag säga Hedvig Lindhal, vilken räddning i kvartsfinalen mot Kanada i senaste VM! Plus att vi är från samma by, så jag är väl inte helt opartisk. 

 

Intresserad av våra fotbollsträningar för damer?

Redan nu kan du boka en gratis plats på medlemssidan. Har du frågor når du Malin bäst på mejl. Du kan också läsa mer om damfotboll HÄR på hemsidan. 

 
Skribent: Jens Johansson
E-post: Adressen Gömd

 

Missa inte

Flottsbroeverest.png

 

Följ oss på

Facebook


 

Instagram


 

Youtube

 

Våra samarbeten


 Sponsorhuset_300px


 

Postadress:
Korpförening Huddinge-Botkyrka - Korpen
Rotemannavägen 10
14557 Norsborg

Kontakt:
Tel: 08299622
E-post: This is a mailto link

Se all info