Hoppa till sidans innehåll

Nytt samarbete med FFA Global

28 APR 2017 17:04
Under vintern har ett nytt samarbete arbetats fram av ordförande Jens tillsammans med FFA Stockholms projektledare Gabriel Tshidimus för att tillsammans jobba med ungdomar som lever under marginaliserade omständigheter.
  • Uppdaterad: 28 APR 2017 17:51

FFA Global är en fristående internationell organisation med syfte att nå ungdomar i riskzonen för livsstilskriminalitet, droger, utanförskap och marginalisering, för att hjälpa dem till ett meningsfullt liv. 

FFA arbetar efter tre grundläggande komponenter – Fotboll/idrott, mentorskap och Life Class. Tillsammans med Korpen ska båda våra organisationer nu utveckla FFAs idrottsdel i Stockholm, med bas i Vårby Gård. Med start i vintras har Gabriel tillsammans med sina ca 30 ungdomar tränat fotboll inomhus i Fittja och Norsborg. Nu fortsätter säsongen utomhus i Vårby Gård med både träning och seriespel i årets Korpserie. 

Det officiella samarbetet kickades igång denna vecka med en ceremoni och tröjutdelning till årets spelartrupp. Tack till Korpen Riks som lånade ut sina lokaler och stort tack till Adidas som sponsrat projektet med matchkläder. 

FFA ska fortsätta utvecklas och vår ambition är att idrottsdelen ska expanderas så att även tjejfotboll och dans blir en del av Korpens verksamhet i år. Med stöd från kommun, Korpen Riks och SISU samt Samordningsförbundets hjälp till jobb och sysselsättning ska vi både finansiera verksamheten och skapa ett nätverk som både hjälper oss fånga upp de ungdomar med störst behov och hjälper dem nå sin fulla potenital i livet. 

Läs mer om FFA Global på deras hemsida: http://www.ffaglobal.org/information-in-swedish/

Skribent: Jens Johansson
E-post: Adressen Gömd

 

Missa inte

Flottsbroeverest.png

 

Följ oss på

Facebook


 

Instagram


 

Youtube

 

Våra samarbeten


 Sponsorhuset_300px


 

Postadress:
Korpförening Huddinge-Botkyrka - Korpen
Rotemannavägen 10
14557 Norsborg

Kontakt:
Tel: 08299622
E-post: This is a mailto link

Se all info